Denizcilik Eğitiminde Uygulamanın önemini bilen Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesinin bu eğitimleri en iyi koşularda yapabilmek maksadıyla İTÜ Denizcilik Fakültesi ile bir protokolü bulunmaktadır. Bu protokol kapsamında 10. Sınıf I. Yarıyıl Denizde Güvenlik Dersi kapsamında işlenen Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliliği ile Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele konularının uygulamalarını 04 ve 11 Ocak 2016 tarihlerinde yaptı.

Dersin öğretmeni Nejat KOÇAR nezaretinde İTÜ Denizcilik Fakültesi eğitim tesislerinde yapılan eğitimlerde öğrenciler büyük bir istek ve gayretle kendilerine öğretilen her türlü uygulamayı başarı ile yerine getirdiler. Denizcilik Eğitiminde temel sertifikalardan ikisini oluşturan söz konusu eğitimler aynı zamanda öğrencileri kendilerine olan güvenlerine de çok olumlu katkılar yaptı. Başta dersi öğretmeni Nejat KOÇAR olmak üzere tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.