Sivil Savunma Haftası nedeniyle planlanan eğitimlerimizi 04 Mart 2016 tarihinde yaptık. Konferans salonunda yapılan nazari eğitimlerde önce aynı zamanda Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni de olan Meslek Dersleri Koordinatörü Hüseyin YILDIRIM tarafından Sivil Savunmanın anlamı ve önemi, Alarm İkaz Usulleri, Deprem öncesi ve deprem sırasında alınacak tedbirler ile ilgili bilgiler verildi. Daha sonra Pendik İtfaiye Amirliği personeli tarafından Yangını önleyici tedbirler ve yangına müdahale usulleri hakkında son derece basit ve yararlı bilgiler verildi.

Sivil Savunma Eğitimleri tabi ki uygulama yapılmadan eksik kalırdı. Önce bahçede değişik yangın söndürme usullerini uygulamalı olarak gördük ve yaptık. Daha sonra bir tehdit olduğunda okulu nasıl tahliye edeceğimizin eğitimini yaptık. Bu eğitimde öğrencilerin okulu tahliye süresi son derece memnuniyet vericiydi. Pendik İtfaiye Amirliğinin de katkılarıyla çok yararlı bir eğitim olduğunu düşünüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz.