Artık her yıllık geleneksel hale getirdiğimiz İstanbul Boğazı Gemi Trafik Kontrol İstasyonu (VTS İSTANBUL) gezisini 12 ve 14 Nisan 2016 tarihlerinde. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde İstanbul Boğazı’ndaki tüm trafik faaliyetlerini düzenleyen ve kontrol eden istasyona her yıl olduğu gibi bu yıl da 11. Sınıf öğrencileri ile gittik. VTS Operatörü ve aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın Uzak Yol Kaptanı olan Sayın Tuğba AKAR bizlere İstanbul Boğazı ve Boğaz trafiği ile ilgili çok özel ve ilginç bilgileri içeren bir sunum yaptı. Daha sonra Trafik Kontrol odasında VTS Operatörlerinin yaptıkları işi bizzat yerinde görme fırsatı bulduk. Gezinin öğrencilerimize mesleki bilgi ve kültürlerinin gelişmesi yönünde çok önemli katkılar yaptığını düşünüyoruz. Bize bu imkanı sunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne, VTS İstasyon Müdürü Uzakyol Kaptanı Sami GÜLER’e ve Uzakyol Kaptanı Tuğba AKAR’a teşekkür ediyoruz.